ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного
сервісу» за більш як 50 років існування дав путівку у майбутнє десяткам, навіть
сотням тисяч випускників.
Минуле цього навчального закладу – це історія змін та модернізації,
покращень та впевненого шляху до успіху лідера професійно-технічної освіти
Сумщини.
ПТУ №12 в м. Суми розпочало свою діяльність 1 вересня 1966 року. До
навчально-матеріальної бази училища входило: 6 навчальних кабінетів та 4
майстерні. Підготовка робітників велася з чотирьох спеціальностей: муляр,
столяр, маляр-штукатур, арматурник-бетонщик.
В
1991 році до професійно-технічного училища було приєднано
інженерно-педагогічний та учнівський колективи торгово-кулінарного училища, яке
було засновано у січні 1949 року наказом Міністерства торгівлі УССР як школа
торгово-кулінарного учнівства. Пізніше школа була реорганізована в
торгово-кулінарне училище.
В
1997 році ПТУ №12 перепрофільоване в ПТУ торгово-кулінарного профілю.
Згідно
наказу Міністерства освіти і науки України № 368 від 12 червня 2003 року СПТУ
№12 реорганізовано в Сумський професійний ліцей харчових технологій та
торгівлі.
З
21 серпня 2008 року наказом Міністерства освіти і науки України № 131 від 26
лютого 2008 року Сумський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі
перейменовано на Державний професійно-технічний навчальний заклад «Сумський
професійний ліцей харчових технологій та торгівлі».
Згідно
наказу Міністерства освіти та науки України № 464 в 02 червня 2009 року
Державний професійно-технічний навчальний заклад «Сумський професійний ліцей
харчових технологій та торгівлі» перейменований на Державний навчальний заклад
«Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та
ресторанного сервісу».
Педагогічний колектив Центру радіє
за кожного учня, який зміг знайти себе у мінливих умовах сучасного ринку праці.
Серед таких випускників - Вікторія
РУДЕНКО, що закінчила наш навчальний заклад 14 років тому і сьогодні ділиться
своєю історією успіху, це її шлях професійного зростання, відправною точкою
якого став ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та
ресторанного сервісу».
Вікторія Рудченко: історія успіху
Я, Рудченко Вікторія
Сергіївна, народилася 30 квітня 1986 року.
У
2004 році закінчила Верховньосироватську загальноосвітню школу і розпочала
навчання в Сумському ліцеї харчових технологій та торгівлі за професією кухар-кондитер.
Паралельно розпочала навчання на заочній формі в
Харківському державному університеті харчових технологій та торгівлі на інженерно- технологічному факультеті, який
успішно закінчила в 2010 році.
У ліцеї я навчалася два роки, і ввесь цей час поряд була моя
майстер виробничого навчання – жінка, віддана педагогічній справі,
справжня професіоналка Алла Миколаївна Клименко.
Саме Алла Миколаївна прищепила нам, вчорашнім школярам, любов до обраної професії, поділилася своїми глибокими знаннями та віртуозними
вміннями. Дякуючи їй, я закінчила ліцей із червоним
дипломом і отримала 4 розряд кухаря
та кондитера.
Переддипломну
практику я проходила на ВАТ
"Сумихімпром" у кондитерському
цеху. Після навчання
там і залишилася працювати -
спочатку пекарем (пекла хліб), а потім через 2 роки перевели на кондитера, а ще через 3 роки, завдяки
диплому про вищу освіту за даною
спеціальністю стала працювати заступником завідувача виробництва. Справа творча, захоплююча. У 2013
році мені запропонували очолити кондитерське
виробництво. Робота нелегка, але надзвичайно
цікава,
приносить мені задоволення від створення
кондитерських виробів, а людям - від вживання солодощів нашого виробництва.
Сьогодні я не уявляю себе в якійсь іншій професії,
оскільки готувати смаколики
- це
моя мрія із самого дитинства, яку допомогли втілити у ДНЗ «Сумський центр ПТО
харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» - саме таку назву зараз
має моя Альма-матер.
Клименко Аллі Миколаївні - низький
уклін і велике спасибі за те, що не просто поділилася з нами своїми знаннями,
а навчила бути кращими у кондитерській
справі.
Здоров’я, наснаги і здібних учнів зичу своїй улюбленій майстрині, а всім,
хто ще не знає, де вчитися на кухаря-кондитера, рекомендую ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та
ресторанного сервісу» - заклад успішних фахівців!
Немає коментарів:
Дописати коментар