понеділок, 4 травня 2020 р.

Вікторія Рудченко: історія успіху


ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» за більш як 50 років існування дав путівку у майбутнє десяткам, навіть сотням тисяч випускників.
Минуле цього навчального закладу – це історія змін та модернізації, покращень та впевненого шляху до успіху лідера професійно-технічної освіти Сумщини.

ПТУ №12 в м. Суми розпочало свою діяльність 1 вересня 1966 року. До навчально-матеріальної бази училища входило: 6 навчальних кабінетів та 4 майстерні. Підготовка робітників велася з чотирьох спеціальностей: муляр, столяр, маляр-штукатур, арматурник-бетонщик.
В 1991 році до професійно-технічного училища було приєднано інженерно-педагогічний та учнівський колективи торгово-кулінарного училища, яке було засновано у січні 1949 року наказом Міністерства торгівлі УССР як школа торгово-кулінарного учнівства. Пізніше школа була реорганізована в торгово-кулінарне училище.
В 1997 році ПТУ №12 перепрофільоване в ПТУ торгово-кулінарного профілю.
Згідно наказу Міністерства освіти і науки України № 368 від 12 червня 2003 року СПТУ №12 реорганізовано в Сумський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі.
З 21 серпня 2008 року наказом Міністерства освіти і науки України № 131 від 26 лютого 2008 року Сумський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі перейменовано на Державний професійно-технічний навчальний заклад «Сумський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі».
Згідно наказу Міністерства освіти та науки України № 464 в 02 червня 2009 року Державний професійно-технічний навчальний заклад «Сумський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі» перейменований на Державний навчальний заклад «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу».
     
 Педагогічний колектив Центру радіє за кожного учня, який зміг знайти себе у мінливих умовах сучасного ринку праці. Серед таких випускників -  Вікторія РУДЕНКО, що закінчила наш навчальний заклад 14 років тому і сьогодні ділиться своєю історією успіху, це її шлях професійного зростання, відправною точкою якого став ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу».

Вікторія Рудченко: історія успіху


Я, Рудченко Вікторія Сергіївна, народилася 30 квітня 1986 року.
У 2004 році закінчила Верховньосироватську загальноосвітню школу і розпочала навчання в Сумському ліцеї харчових технологій та торгівлі за професією кухар-кондитер.
Паралельно  розпочала навчання на заочній формі в Харківському державному університеті харчових технологій та торгівлі на  інженерно- технологічному факультеті, який успішно закінчила в 2010 році. 
У ліцеї я навчалася два роки, і ввесь цей час поряд була моя майстер виробничого навчання жінка, віддана педагогічній справі, справжня  професіоналка Алла Миколаївна Клименко.
Саме Алла Миколаївна прищепила нам, вчорашнім школярам,  любов до обраної професії, поділилася своїми глибокими знаннями та віртуозними вміннями.  Дякуючи їй, я закінчила ліцей із червоним дипломом і отримала 4 розряд кухаря та кондитера.
Переддипломну практику  я проходила на ВАТ "Сумихімпром"  у кондитерському цеху. Після навчання там і залишилася працювати -  спочатку пекарем (пекла хліб), а потім через 2 роки перевели на кондитера, а ще через 3 роки,  завдяки диплому про вищу освіту  за даною  спеціальністю стала працювати заступником завідувача виробництва. Справа творча, захоплююча. У 2013 році мені запропонували очолити  кондитерське виробництво. Робота нелегка, але надзвичайно цікава, приносить  мені задоволення від створення кондитерських виробів, а людям -  від вживання солодощів нашого виробництва.
Сьогодні я не уявляю себе в якійсь іншій професії, оскільки  готувати  смаколики  - це моя мрія із самого дитинства, яку допомогли втілити у ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» - саме таку назву зараз має моя Альма-матер.
 Клименко Аллі Миколаївні - низький уклін і велике спасибі за те, що не просто поділилася з нами своїми знаннями, а  навчила бути кращими у кондитерській справі.
Здоров’я, наснаги і здібних учнів зичу своїй улюбленій майстрині, а всім, хто ще не знає, де вчитися на кухаря-кондитера, рекомендую ДНЗ «Сумський центр ПТО харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу» - заклад успішних фахівців!


Немає коментарів:

Дописати коментар